Veshja është një nga elementet më të rëndësishëm të artit popullor.

.

Veshjet popullore krahasohen me gjuhën shqipe dhe traditat e tjera kulturore, ato paraqesin histori në vetvete. Veshjet e grave të moshuara.

888 × 2.

.

. . .

Pozicionuar vetëm disa minuta larg me makinë nga Tirana, ky dyqan-muze shfaq disa nga veshjet më tërheqëse e autentike tradicionale shqiptare, duke përbërë një mundësi unike për t’u njohur me traditat e pasura të së shkuarës.

Veshje që janë përpunuar nga tradita në përshtatje me veçoritë e jetës e historisë së bashkësisë etnike shqiptare. . Bashkë me zhvillimin e banesës popullore u zhvillua dhe u pasurua edhe mënyra e mobilimit të mjedisit të saj.

. Shkruar nga: Nga Aferdita Onuzi.

Në kuzhinat shqiptare zakonisht përdoreshin enë.

Veshjet tradicionale vishen për të shfaqur identitetin kombëtar apo kulturor.

See more ideas about traditional dresses, folk costume, traditional outfits. See more ideas about traditional dresses, folk costume, traditional outfits.

Veshjet tradicionale shqiptare Veshje me mbështjellëse Veshje me këmishë të gjatë Për gra, tipet kryesore të veshjeve, ishin: kostumi me xhubletë (një fund në formë. .

Ato janë trashëguese të shumë elementeve, që vijnë nga lashtësia dhe gjithashtu janë edhe shprehje e marrëdhënieve kulturore mes popujve.
.
Me pas ajo u kufizua vetem.

Kostumi popullor ishte ende i përhapur në jetën e përditshme deri në vitet 1950.

Ato kanë variante që ndryshojnë sipas moshës, seksit, krahinës, kushteve të punës, jetesës, zakoneve e festave.

Veshje Tradicionale Shqiptare. Treva e Elbasanit në Shqipërinë e mesme numëron 37 lloje kostumesh popullore autentike, me mbi 10-të variante. Veshjet populllore.

Veshje Popullore Shqiptare. XX kjo veshje eshte mbajtur ne te gjitha trevat shqiptare, qe nga Kosova e deri. Veshje tradicionale. Ato janë trashëguese e transmetuese të shumë elementëve, që vijnë. Ushqime tradicionale dhe veshje kombëtare, është mbushur sheshi i kryeqytetit, ku qytetarët, po festojnë 100 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë.

Në kuzhinat shqiptare zakonisht përdoreshin enë.

Në kuzhinat shqiptare zakonisht përdoreshin enë. Kostumi popullor ishte ende i përhapur në jetën e përditshme deri në vitet 1950.

Kostume Popullore Shqiptare (origjinale), Tirana, Albania.

.

.

.

Shkruar nga: Nga Aferdita Onuzi.